Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Θρίαμβος για Ντόρτμουντ, 3-0 την Μπάγερν Μονάχου

Μπορεί να μην υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον, ωστόσο η Ντόρτμουντ έδειξε τα… δόντια της παίρνοντας σπουδαία νίκη με 3-0 στην «Αλιάντς Αρένα» απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου.

Σε τρομερή κατάσταση βρίσκεται το τελευταίο διάστημα η Ντόρτμουντ. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ μεσοβδόμαδα λίγο έλειψε να κάνει μία τεράστια ανατροπή απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης, ωστόσο δεν κατάφερε να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα και επικράτησε 2-0 για να αποκλειστεί.

Αντίθετα, η Μπάγερν Μονάχου έκανε το καθήκον της, επικρατώντας 3-1 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για να πάρει την πρόκριση στα ημιτελικά. Για το πρωτάθλημα Γερμανίας όμως, στη μεταξύ τους αναμέτρηση μόνο μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η Ντόρτμουντ.

Οι «κιτρινόμαυροι» θριάμβευσαν στο μεγάλο ντέρμπι της 30ης αγωνιστικής διαλύοντας 3-0 την αντίπαλό τους. Από το ξεκίνημα η Ντόρτμουντ ήταν ανώτερη και άνοιξε το σκορ στο 20’ με τέρμα του Μκιταριάν.

Από εκεί και πέρα, ένα καλό ξεκίνημα στο δεύτερο ημίχρονο της απέφερε ακόμα δύο τέρματα. Ο Ρόις στο 49’ μετά από εξαιρετική αντεπίθεση έκανε το 2-0 για να γίνει με τον ίδιο τρόπο το 3-0 στο 56’ με το γκολ του Χόφμαν που διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι Βαυαροί τελείωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες καθώς στο 89’ ο Ραφίνια αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για χτύπημα εκτός φάσης στον Μκιταριάν.

ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ: Νόιερ (46’ Ράεντερ), Ραφίνια, Χάβι Μαρτίνεθ, Ντάντε, Αλάμπα, Λαμ, Σβαϊνστάιγκερ, Ρόμπεν (69’ Κρόος), Γκέτσε, Ριμπερί (60’ Μίλερ), Μάντζουκιτς.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντερφελερ, Γκρόσγκροϊτς, Παπασταθόπουλος, Χούμελς (70’ Φρίντριχ), Ντουρμ, Κελ, Σαχίν, Χόφμαν (62’ Λεβαντόφσκι), Ρόις, Μκιταριάν, Αουμπαμεγιάνγκ (76’ Γιόγιτς).

Πηγή:http://www.onsports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου