Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Red διπλό με σούπερ δίδυμο

Μετά τις απώλειες με Σουόνσι (2-2) και Σαουθάμπτον (0-1) η Λίβερπουλ ήθελε να επιστρέψει στους βαθμούς και στις υψηλές θέσεις και το έκανε στο «Stadium of Light» πετυχαίντοντας τη νίκη Νο400 επί εποχής Premier League. Ο Στάριτζ ήταν σταθερή αξία και πέρα από το γκολ που πέτυχε με το χέρι, έδωσε στον Λουίς Σουάρες δύο γκολ πάρε βάλε, με τον Ουρουγουανό να πετυχαίνει τα πρώτα του τέρματα μετά τον Απρίλιο όταν και τιμωρήθηκε με δέκα αγωνιστικές. Οι Reds έφτασαν τους 13 βαθμούς μετά από 6 αγώνες και είναι στη 2η θέση (μαζί με την Τότεναμ) και το -2 από την πρωτοπόρο Αρσεναλ.

«Ηταν ένα πολύ δύσκολο ματς. Το γκολ μου; Προσπάθησα να κάνω κεφαλιά όμως τη βρήκα με το μπράτσο μου. Δεν το έκανα με πρόθεση» είπε μετά το ματς ο Ντάνιελ Στάριτζ.


Από νωρίς έκανε αισθητή την παρουσία του ο Σουάρες με καλό σουτ στο 4', στο 10' ο Τζέραρντ είδε τον Γουέστγουντ να του λέει «όχι» σε εκτέλεση φάουλ και στο 24' η Σάντερλαντ άγγιξε το γκολ, όμως η μπάλα πήγε στο οριζόντιο του Μινιολέ μετά το εξαιρετικό φάουλ του Σεμπάστιαν Λάρσον. Στο 28' το σκορ άνοιξε όταν μετά το κόρνερ του Τζέραρντ ο Στάριτζ σκόραρε με το χέρι σε 5ο φετινό ματς στην Premier League (0-1).

Δεν πέρασαν πολλά λεπτά και η Λίβερπουλ πήρε σαφές προβάδισμα νίκης. Ο Στάριτζ έκανε πολύ ωραία ντρίμπλα στα δεξιά και έδωσε την κατάλληλη στιγμή στον Σουάρες που το μόνο πράγμα που είχε να κάνει ήταν να σπρώξει τη μπάλα στην κενή εστία (0-2). Στο 44' ο Σάντερλαντ θα μπορούσε να έχει μειώσει όμως από θέση οφσάιντ ο Γκάρντνερ νικήθηκε από τον Μινιολέ. Στο 45' το τεχνικό σουτ του Ανταμ Τζόνσον πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Στο ξεκίνημα το δεύτερου μέρους οι Μαύρες Γάτες μπήκαν στο ματς με έναν Ιταλό. Στο 52' ο Κι δοκίμασε το σουτ εκτός περιοχής, ο Μινιολέ απέκρουσε και ο Τζακερίνι έφτασε πρώτος στη μπάλα και μείωσε 1-2. Δέκα λεπτά μετά ο Βέλγος απέκρουσε το δυνατό σουτ του Αλτιντορ, στην τελευταία καλή φάση μέχρι το τέλος από πλευράς γηπεδούχων.

Στο 67' ο Γουέστγουντ έδιωξε εντυπωσιακά με το ένα χέρι το σουτ του Μόζες και στο 78' ο Κόλο Τουρέ έκανε σόλο αποφεύγοντας δύο αντιπάλους και έπιασε καλό μακρινό σουτ, όμως ο Μινιολέ ήταν εκεί. Το τελικό 1-3 διαμορφώθηκε στο 89' σε αντεπίθεση για της Λίβερπουλ, με τον Στάριτζ να κάνει ότι και στο πρώτο μέρος, να δίνει δηλαδή έτοιμο γκολ στον Σουάρες που είχε πάρει τέλεια θέση και περίμενε την ασίστ.

Σάντερλαντ (Κέβιν Μπολ): Γουέστγουντ, Ο' Σέι, Κουέγιαρ, Γκάρντνερ, Ανταμ Τζόνσον, Κάτερμολ (74' Σελούστκα), Σεμπάστιαν Λάρσον (85' Μαυρίας), Σουνγκ-Γιονγκ Κι, Κόλμπακ, Τζιακερίνι, Αλτιντορ.

Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Κόλο Τουρέ, Σκρτελ, Σακό, Χοσέ Ενρίκε, Λούκας, Τζέραρντ, Χέντερσον, Μόζες (75' Στέρλινγκ), Σουάρες, Στάριτζ.

Πηγή:http://www.gazzetta.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου