Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Με Ρόσι η Φιορεντίνα!

Στο κατάμεστο -μόνο η εξέδρα των φιλοξενούμενων ήταν άδεια- «Αρτέμιο Φράνκι» η φιλόδοξη Φιορεντίνα υποδέχθηκε την Κατάνια των Ταχτσίδη και Λέτο (αμφότεροι βασικοί), με στόχο το πρώτο τρίποντο. Το ματς είχε πολύ καλό ρυθμό από το ξεκίνημα και η πρώτη φάση ανήκε στους φιλοξενούμενους με το σουτ του Ταχτσίδη από καλή θέση, στο 13', που έφυγε άουτ.

Αμέσως μετά όμως, στο 14', όλοι πανηγύρισαν έξαλλα το 1-0 και ειδικά το γεγονός ότι αυτό ήρθε από τον Τζιουζέπε Ρόσι! Ο Κουαντράντοο έκανε ωραία ενέργεια από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και γύρισε για τον Ιταλό επιθετικό που πλάσαρε σωστά στη γωνία, πανηγυρίζοντας το πρώτο του γκολ μετά τον Οκτώβριο του 2011 και τους δύο σερί χιαστούς!

Η Κατάνια προσπάθησε να μην επηρεαστεί και στο 17' πλησίασε στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Σπόλι που έφυγε ελάχιστα άουτ, για να γίνει τελικά το 1-1 στο 22' με το σουτ του Μπαριέντος εντός περιοχής μετά την ασίστ του δραστήριου Λέτο και το λάθος του Πιζάρο.

Ο Χιλιανός, όμως, εξιλεώθηκε για αυτό στο 28' όταν -ξανά από πολύ ωραία ενέργεια και γύρισμα του Κουαντράντο- έκανε προσποίηση και σουτ από το ύψος της περιοχής, κάνοντας το 2-1. Στο δίλεπτο 38'-39' η Κατάνια πλησίασε δύο φορές στην ισοφάριση με τους Μπεργκέσιο (κεφαλιά) και Κάστρο (πλασέ), με τη Φιορεντίνα να χάνει ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία στο 41' καθώς ο Ρόσι έφυγε στην αντεπίθεση, βρήκε πολύ χώρο και έδωσε έτοιμο γκολ στον Γκόμες, ο οποίος ουσιαστικά στην κενή εστία... βρήκε δοκάρι! Αμέσως μετά, στο 43', στην τελευταία καλή φάση του πρώτου ημιχρόνου ο ορεξάτος Κουαντράντο έκανε ξανά ωραία κίνηση από δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε, για να αποκρούσει ο Αντούχαρ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν εκπληκτικό αλλά το δεύτερο λιγότερο καλό καθώς η Φιορεντίνα είδε πόσες φορές κινδύνεψε στο πρώτο ημίχρονο από την γρήγορη και τεχνική Κατάνια οπότε έπαιξε πιο έξυπνα. Η ομάδα του Βιντσέντζο Μοντέλα είχε ως στόχο να κρατήσει το 2-1 και από εκεί και πέρα έψαχνε με λιγότερη... μανία κάποιο γκολ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν σε άλλες δύο περιπτώσεις, με τον Ρόσι στο 66' και τον Γκόμες στο 72' αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι δεν κινδύνεψε ουσιαστικά καθόλου σε αυτό το διάστημα, παρά το γεγονός ότι η Κατάνια προσπαθούσε. Με την προσπάθεια έμεινε τελικά καθώς το 2-1 δεν άλλαξε, με τη Φιορεντίνα να μπαίνει με το δεξί στο νέο πρωτάθλημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου